dissabte, 22 de febrer de 2014

A la USEE filosofem amb els companys de Batxillerat. Projecte inclusiu Filo-Foto USEE.

Els alumnes de Filosofia de 1rBatx van participar a un concurs de FotoFilosofia a nivell de Catalunya. La professora de Filosofia ens va proposar un projecte inclusiu inspirat en aquest concurs: el FiloFoto USEE. Es tracta d'una activitat d'aprenentatge-servei, en què un alumne de Batxillerat tutoritza un alumne de la USEE per tal de trobar respostes a preguntes filosòfiques i trobar la manera de plasmar-les en una imatge.

Com ho estem fent?
Sessió inicial
Una vegada al mes, la professora Yoli de Filosofia explica una faula clàssica als alumnes de la USEE i els formula unes preguntes sobre la filosofia que emana de la faula.

Cada alumne de la USEE té una llibreta de filosofia, que s'ha fet amb fulls escrits per una sola cara i que es podien aprofitar encara per escriure per l'altra. Aquesta llibreta serveix perquè cadascú escrigui els pensaments filosòfics que els inspira el conte.Sessió d’encontre: 
A l'aula d'informàtica, els alumnes de Batxillerat treballen en parella amb els alumnes de la USEE. L'alumne de Batxillerat (tutor) formula una pregunta filosòfica a l'alumne de la USEE (tutorand), el qual intenta trobar una resposta filosòfica. La pot donar oralment, per escrit a mà o amb ordinador, dibuixant-la, o buscant una imatge a internet, triant entre totes aquestes opcions. 

Pensen entre tots dos una fotografia que pugui il.lustrar la resposta i busquen un lloc del centre on la puguin fer. Pengen al bloc de FotoFilosofia de Batx la pregunta-resposta i fotografia. Des de la USEE, es tuiteja aquesta entrada.

Podeu veure les primeres Filo-fotografies al Bloc Filo Príncep de Girona.

Per Sant Jordi es farà entrega dels premis a les millors filo-fotografies que recolliran junts tutor i tutorand.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada