dimecres, 15 d’abril del 2015

TROBADA INTERINSTITUTS DE VOLEIBOL DEL DISTRICTE HORTA-GUINARDÓ

El 10 de març els alumnes de 2n ESO van participar a la Trobada Interinstituts de Voleibol del Districte Horta-Guinardó, al Poliesportiu Vall d'Hebron. Van quedar finalistes i s'ho van passar molt bé. Hi participaven 7 alumnes de la USEE amb els seus grups-classe.

CONNECTANT MONS 2015. 4tESO+USEE


 
 
 
 
 
 

Durant el 2n trimestre, els alumnes de 4tESO, juntament amb alguns alumnes de la USEE de 2n, han participat en la plataforma virtual de 'Connectant mons' d'Oxfam- Intermón (www.conectandomundos.org), que aquest any s'ha dedicat a estudiar i debatre sobre els Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC), és a dir els drets a: un habitatge adequat, a l'aigua potable, a la salut, a una educació adequada, a una alimentació adequada, al treball i al medi ambient. El fet és que l'1% de la població mundial acumula la meitat de la riquesa global i la desigualtat econòmica creix en la majoria dels països.
Hem treballat en equip amb centres educatius de tot el món aquest tema.

Un personatge virtual, l'androide RK3, ens va proposar unes tasques qua per fer a l'aula, en grup, i després hem penjat les conclusions a la plataforma per compartir amb la resta de grups.
RK3 ens plantejava una situació fictícia: ens havíem d'imaginar que estàvem a l'any 2583, que a la Terra hi havia hagut una catàstrofe ambiental i que part dels supervivents eren partidaris de marxar a un altre planeta (només 350 hi caben 350 persones a la nau), mentre que la resta eren partidaris de quedar-se i intentar muntar una societat més justa, on es respectessin els drets humans.
L'activitat final va ser un gran debat sobre la qüestió: uns van adoptar el rol dels que volien marxar i d'altres el rol dels partidaris de quedar-se.
Hi va haver 6 vots a favor de marxar  i 8 a favor de quedar-se i intentar un canvi.
Arguments: si marxem, quedaran menys persones a la Terra per intentar el canvi social. L'aportació de tots és molt valuosa per a construir un nou món.
No hi ha igualtat de condicions per marxar, només ho poder fer les persones riques (els que poden pagar el viatge). Si tothom es queda, garantim la justícia i la igualtat per a tothom.
També es va muntar una campanya de difusió titulada 'PER UN MÓN SENSE DESIGUALTATS', basada en slogans o frases curtes amb missatge: 
1. Ens quedem: Units per a reconstruir el nostre món.
2. Units som més forts que dividits, quantes més persones, més possibilitats de canviar.
3. La justícia social és possible: lluitem pels nostres drets!
4. La desigualtat no serà EL PROBLEMA: tots amb la mateixa condició, tots amb els mateixos drets.
5. El canvi és el futur: TOTS JUNTS PODEM!
6. Noves persones, nova assemblea i nova justicia!
7. Tots junts per un futur millor: Passem a l'acció!
8. Acabem amb la desigualtat: comencem amb la justícia redistributiva!