dissabte, 25 de gener del 2014

Dins el compostador... passen coses.

A la USEE estem participant del programa COMPOSTEM I APRENEM ofert des de l'Agenda 21 Escolar que permet fer del compostatge tant una pràctica diària de gestió de residus com un contingut curricular útil per a la comprensió dels cicles de la matèria.

Compostatge a l’escola, per què? Qui transforma la matèria i com ho fa? Per què és tan ric en nutrients l’adob orgànic? 


Des de la USEE fem un seguiment del procés per obtenir compost per treure el millor rendiment possible del nostre compostador. Si les aportacions de material orgànic són elevades i el ritme de compostatge ho permet, en pocs mesos podem tenir compost madur. Després de les vacances d'estiu, esperem tenir una bona quantitat de compost de qualitat per posar a punt el nostre hort escolar.

Cada setmana hi posem restes orgàniques que ens donen a la cantina de l'institut i fullaraca recollida al pati. Aviat estudiarem la fauna que hi trobem quan obrim la tapa i remenem, ja us posarem unes fotos perquè veieu. Dins el compostador... passen coses. 

Mercè

Continuem recollint bolígrafs i retoladors gastats.

Els bolígrafs, retoladors, portamines, plomes, subratlladors i correctors que utilitzem cada dia a l'institut o a casa,són reciclables. A l'institut continuem recollint-los i així ajudem a protegir el medi ambient. Terracycle (www.terracycle.es) els converteix en nous productes o materials, i l'institut rep 0,02€ per cada unitat. Quan s'acabi la tinta dels vostres bolígrafs, retoladors, subratlladors, etc, no els llenceu! Dipositeu-los al recipient que hem instal.lat al davant de consergeria. A la USEE els empaquetarem i avisarem a Terracycle perquè els reculli. Mireu també si en teniu a casa, al casal, a l'esplai... i porteu-los!