dilluns, 4 de novembre del 2013

Xerrada de la Fundació Síndrome de Down a l'Institut




El 22 d'octubre va venir a l'Institut la María José Miquel, professional de la Fundació Catalana Síndrome de Down, a fer una xerrada als grups de 2n ESO. Ens va explicar de manera molt clarificant què és la Síndrome de Down i com tractar les persones amb aquestes característiques. Ens va anar molt bé, ja que aquest curs tenim entre nosaltres una alumna amb la Síndrome de Down i la xerrada ens ha servit per entendre-la millor i saber com la podem ajudar.



Hem trasplantat les alzines de l'Agenda 21.



Ja fa dies vam trasplantar les dues petites alzines que ens van entregar durant l'acte de signatura dels compromisos de l'Agenda 21 Escolar que es va celebrar l'11 d'octubre al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Les anirem cuidant i, d'aquí a dos anys, quan hagin crescut prou, les trasplantarem al terra del pati perquè puguin arrelar amb força. 

Les alzines diuen:
Com m'heu de cuidar? De seguida que sigui possible trasplanteu-me en un recipient més gran i mes profund. Regueu-me un cop per setmana a l'hivern i una mica més sovint a l'estiu. Per trasplantar-me a terra millor si ho feu d'aquí un o dos anys.
Aquesta petita alzina que teniu a les mans prové d'una aglà recollida a Collserola, plantada i cuidada pel voluntariat de DEPANA. Esperem que un dia no molt llunyà esdevindrà una alzina adulta, on s'aturaran el ocells per refilar. Agraïm la vostra contribució per revifar el paisatge més proper a la ciutat, i la vostra ajuda a preservar l'entorn natural!

Raquel